(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Francouzské fazolové lusky

Potřebné ingredience
Čerstvé zelené či žluté (tzv. máslové) fazolové lusky. Trochu másla, stroužek česneku, voda, sůl.
Postup přípravy
Velmi jednoduché jídlo, které mi velmi chutnalo ve Francii. Lusky umyjeme a pak jim uřízneme oba konečky. Vložíme do vroucí osolené vody a cca 10-15 minut vaříme. Po uvaření by neměly být kašovité, ale mírně křupnout při skusu. Po uvaření scedíme. Do prázdného hrnce či pánvičky dáme máslo s kapkou oleje, po chvilce přidáme prolisovaný česnek. Krátce osmahneme a hned přidáme uvařené fazolky, které promícháme s česnekem. Ještě chvilku (cca 3 minuty) restujeme, maličko dosolíme a je hotovo.
Je to výborné jako příloha např. k masu. Je možné je jíst i samotné k lehké večeři.
Je to výborné jako příloha např. k masu. Je možné je jíst i samotné k lehké večeři.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

novackova
(upraveno)
12. 4. 2016, 10:03




nahlásit

krišon
(upraveno)
12. 4. 2016, 7:38
Také fazolky nejdříve chvilku povařím, krom soli přidávám do vody i lžíci cukru a octa ... jsou pak velmi pikantní ...máme je moc rádi
nahlásit

bakyka
(upraveno)
19. 6. 2014, 21:56


nahlásit

Cindy*2
(upraveno)
13. 11. 2014, 20:52
@bakyka
je tam tarhoňa - tedy přesněji těstovinová rýže, která se nejdříve osmaží dozlatova na oleji, pak se zalije horkou vodou a osolí a nechá uvařit. je to pak výborná příloha téměř k jakémukoli jídlu
nahlásit

Bromovka
(upraveno)
21. 2. 2014, 18:42
No mňam. Tak já místo másla dávám na pánev na kostičky nakrájenou anglickou, a to si pak pomlaskáváme
Ale vařím spíš méně, aby křupalo. Jo přesně takhle s panenkou... hm, asi si to brzy uvaříme
díky za inspiraci Zdeni


nahlásit

Cindy*2
(upraveno)
25. 2. 2014, 21:19
@Bromovka
Rádo se stalo. S anglickou je to také dobré - ta je dobrá skoro ke všemu

nahlásit